یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ | Sat 23 Nov 2024
    برای اطلاع از تعرفه هزینه تبلیغات در باشگاه خبری فراساحل با ما تماس بگیرید
    جهت انتشار رایگان اخبار فعالیت های شرکت خودتان در حوزه صنعت فراساحل با ما تماس بگیرید
    باشگاه خبری فراساحل؛ مرجع تخصصی انتشار اخبار صنعت فراساحل ایران و جهان
Breaking News
سرخط اخبار دوشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۶ ، ساعت ۱۵:۳۰:۱۲

فعال حوزه فناوری: آینده دارو از آنِ دریاست

باشگاه خبری فراساحل: دریا سهم عمده ای را در کشف داروها خواهد داشت و به گفته یک فعال حوزه فناوری، هم اکنون ترکیبات زیست فعال با توانایی و پتانسیل ضد سرطانی، از موجودات دریایی مختلف نظیر اسفنج‌ها، تونیکات‌ها، نرم تنان و دیگر ارگانیسم‌های دریایی استخراج‌ ‌می‌شود. به گزارش روز دوشنبه باشگاه خبری فراساحل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اقیانوس‌ها به‌عنوان مادر منشاء حیات منابع منحصربه ‌فردی هستند و بیوتکنولوژی مدرن با ورود به این عرصه توانسته است فن‌آوری جدیدی را تعریف کند که با بهره‌گیری از ارگانیسم‌های زنده دریایی، در تحقیقات زیست دارویی و فرآوری‌های غذایی کاربردهای بسیار دارد و ‌می‌توان برخی پلی ساکاریدهای مشتق شده از ارگانیسم‌های دریایی در حوزه صنایع غذایی و شیمیایی را تجاری‌سازی کرد.

در جهان در حال‌ توسعه، سرطان به‌عنوان یکی از عوامل اصلی مرگ‌ومیر، به یکی از بزرگترین چالش‌های علوم پزشکی و دارویی تبدیل‌ شده است. بسیاری از ترکیبات زیست فعال با توانایی و پتانسیل ضد سرطانی، از موجودات دریایی مختلف نظیر اسفنج‌ها، تونیکات‌ها، نرم تنان و دیگر ارگانیسم‌های دریایی استخراج‌ شده‌اند. آنها ‌می‌توانند ترکیبات پیچیده ضد توموری تولید کنند که به‌مراتب، موثرتر از ترکیبات موجود است. طبق مطالعات مختلف، پتانسیل ضد سرطانی آنها، عمدتاً ناشی از عملکرد آنتی اکسیدانی، ضدتکثیری و ضد جهش آنها است. این ترکیبات کشف‌شده از موجودات دریایی، با مکانیسم‌های مختلفی چون آپوپتوزیس، تأثیر بر توازن توبولین-میکروتوبول (ضدمیکروتوبول)، مهار رگزایی، ضد تکثیر و سیتوتوکسیک، موجب تحریک مرگ سلولی ‌می‌شوند.

سولماز سلیمانی دانشجوی دکتری زیست‌شناسی دریا و مسئول تدوین شناسنامه 'استخراج و تولید ترکیبات طبیعی از منابع دریایی ' با اشاره به فرآورده‌های شناخته‌شده طبیعی دریایی گفت:‌ حدود 15000 فرآورده طبیعی دریایی تاکنون شناخته‌شده است. اخیراً نیز 45 فرآورده طبیعی به‌دست‌آمده از دریا، برای کاربردهای دارویی در سطح کلینیکی مورد آزمایش قرارگرفته‌اند که تاکنون 2 عدد از آن‌ها به‌عنوان دارو ثبت‌شده است. سلیمانی افزود: از جمله فناوری‌های نو در این حوزه، فناوری تولید مواد آرایشی، بیوپلیمرها، سوخت‌های زیستی، کود زیستی و فیلتر زیستی، مکمل‌های غذایی، شوینده‌ها، رنگ‌های خوراکی، دارو و فناوری تولید بیوپلیمرهای دارویی، تولید بیوسورفکتانت و درنهایت فناوری تولید چسب زیستی و واکسن اختصاصی آبزیان است.

این فعال حوزه فناوری گفت: در زمینهٔ استفاده و کاربردهای ترکیبات طبیعی، با توجه به شناخت نسبی از ترکیبات طبیعی در خشکی و بهره‌برداری از آن‌ها، اولویت بسیاری از کشورها کشف و بهره‌برداری از ترکیبات طبیعی دریایی است. لذا هر کشوری در این حوزه سریع‌تر و باقدرت بیشتر وارد شود نسبت به سایر رقبا برتری پیدا می‌کند. مسئول تدوین شناسنامه 'استخراج و تولید ترکیبات طبیعی از منابع دریایی' ، زیست فناوری را به‌عنوان فناوری که کاربردهای آن موجب ارتقای سطح زندگی است، معرفی کرد و افزود: امروزه، حوزه زیست فناوری در توسعه زیست داروها، توجه فزاینده ای را به خود جلب کرده است و از جنبه‌های گوناگونی ‌می‌تواند به بهبود بهداشت در کشورهای درحال‌توسعه کمک کند.

وی بابیان اینکه علی‌رغم پتانسیل‌های فراوان دریایی به دلایل مختلف بهره‌برداری مناسب صورت نگرفته است، گفت: جدا از مشکلات تکنیکی و سختی کار در دریا که در تمامی کشورها وجود دارد حوزه دریا از خشکی عقب‌تر است و به خاطر عدم توجه جدی مدیران و محققین به این حوزه در کشور بهره‌برداری مناسبی از دریا صورت نگرفته است. وی افزود:از دلایل دیگر این عقب‌ماندگی می‌توان به جوان و تازه تأسیس بودن رشته‌های تخصصی دریایی، عدم وجود دانشگاه‌های تراز اول کشور در نوار ساحلی، عدم شناخت شرکت‌ها و صنایع از قابلیت‌های دریایی نام برد. این فعال حوزه فناوری در بخش دریا با اشاره به اهمیت نقشه راه فناوری‌های دریایی در جهت توسعه این بخش بیان کرد: با توجه به اینکه شناخت دقیقی از حوزه دریا و قابلیت‌های آن در کشور وجود ندارد و با توجه به نحوه شکل‌گیری و مسیر رشد صنایع دریایی در کشورهای صاحب‌نام، نیازمند برنامه‌ریزی و تعیین اولویت در این حوزه هستیم.

مسئول تدوین شناسنامه 'استخراج و تولید ترکیبات طبیعی از منابع دریایی با اشاره به نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه فناوری‌های مرتبط با این حوزه گفت: بار اصلی توسعه در این حوزه بیشتر متکی به شرکت‌های دانش‌بنیان جوان و چابک است و دانش و تجربه ما در حوزه ترکیبات طبیعی، ناشناخته است و این وظیفه محققین و فارغ‌التحصیلان تحصیلات تکمیلی است تا با راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان دانش جدید کسب‌شده در این حوزه را به فناوری تبدیل نموده و در اختیار جامعه و صنعت قرار دهند. سلیمانی در آخر به چند مورد از اولویت‌های پژوهشی و صنعتی کشور که به توسعه در این بخش سرعت می‌بخشد، اشاره کرد و افزود: از جمله اولویت‌های پژوهشی و صنعتی کشور در این حوزه فناوری تولید مواد آرایشی و بهداشتی، فناوری تولید بیوپلیمرها و فناوری تولید سوخت‌های زیستی است.



  کد خبر : 3969
  ارتباط با سردبیر : info@opc.ir
 

توجه :

در زمینه‌ انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است :
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • «OPC» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • «OPC» از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.
اظهار نظر در خصوص این خبر :